UUlug de website voor de Linux user group van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht

Mirror

Welke software kan je hier downloaden?

De UULug biedt via haar mirror diverse distributies aan, deze kan je vrij downloaden en zelf op CD branden. Alle distributies vallen onder Open Source licenties dus het staat je geheel vrij ze te gebruiken.

In plaats van onderstaande links kan je ook zelf door onze mirror struinen.

Knoppix is een distributie die volledig van CD draait, je hoeft dus niets zelf te instaleren maar kan meteen aan de slag. Doordat het systeem van CD draait is het relatief langzaam maar wel heel compleet. De instalatie doet niets met je harde schijf maar deze is wel toegankelijk voor het geval je wat data wil wegschrijven. In deze distributie zit onder andere OpenOffice, de KDE desktop omgeving en diverse spelletjes.

Het iso-image voor knoppix (700MB) vind je hier

Debian is een distributie voor gevorderden. De distributie is zeer kompleet en heeft als sterke kant de packetmanager 'apt'. De iso-images (ca 600MB, 7 stuks) zijn hier te dowloaden. Als je een snelle netwerkverbinding hebt (ADSL+) dan heb je aan de eerste CD genoeg. Voor normaal gebruik zijn de eerste 2 CD's voldoende.

Op de mirror wordt alleen het deel met Knoppix automatisch en volledig geupdate, van de overige distributies zijn met de hand geplaatste selecties aanwezig.

LinuxDot
    RSS feed temporarily unavailable...
 
Zoek op dmoz.org
© 2004 UUlug. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds.