UUlug de website voor de Linux user group van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht

De UUlug website

Deze site is ontworpen met een aantal doelen voor ogen. In eerste instantie is toegankelijkheid erg belangrijk. Hoewel de site er best wel aardig uit mag zien in moderne browsers, kan het natuurlijk niet zo zijn dat iemand die zo'n browser niet kan of wil gebruiken ook niet bij de informatie op deze site kan. Beschouw het als een demonstratie van het gegeven dat presentatie en toegankelijkheid niet in conflict hoeven te zijn, in tegenstelling tot wat sommige instanties en ontwerpers menen.

Daarnaast is het niet de bedoeling dat je minuten moet wachten voor er iets op je scherm verschijnt. De site is ontworpen om snel te laden, door minimaal gebruik van afbeeldingen. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van CSS. Het gevolg is dat de site fatsoenlijk wordt weergegeven op tekstgebaseerde browsers als lynx en in de meer recente browsers, zoals Mozilla en alles wat de Gecko engine gebruikt, Netscape 6 en later, Opera 5 en later, en Konqueror. Als je nog steeds Netscape 4.x gebruikt zal er niet veel te zien zijn. Die browser serie is zo gedateerd dat het ondoenlijk is om daar allerlei voorzieningen voor te treffen.

Tenslotte is het natuurlijk zo dat de site alleen maar waarde heeft die voortkomt uit de inhoud die er op staat. Als je suggesties hebt of iets bij wil dragen, horen we dat natuurlijk graag, bijvoorbeeld via de mailing list.

Uiteraard komen deze pagina's en de bijbehorende stylesheet zonder problemen door de W3C validators.

LinuxDot
    RSS feed temporarily unavailable...
 
Zoek op dmoz.org
© 2004 UUlug. Linux is een geregistreerd handelsmerk van Linus Torvalds.